KAJ JE VIDEO OGLAS?

Video oglas je ena izmed oblik grafične pasice in omogoča, da uporabnike ogovorite na viden način. Opaznost, ki jo ima video oglas je v povprečju veliko večja v primerjavi z ostalimi spletnimi oglasnimi formati, zato so tudi rezultati glede prepoznavnost blagovne znamke veliko boljši. V kolikor gre za animirano različico oglasa je možnost predvajanja v vseh treh osnovnih dimenzijah in sicer 300×250, 728×90 in 160×600, v kolikor pa gre za tipičen video oglas je možnost predvajanja omejena zgolj na dimenzijo 300×250. Navadno se predvajajo na straneh, ki so med večjimi in hkrati tudi najbolj obiskanimi.

Video oglas navadno sestavlja grafika oziroma film, ki se odvija skozi celo dimenzijo oglasa, zvok ter pripadajoče besedilo. Klik na oglas poveže uporabnika na spletno stran oglaševalca, kjer se lahko v nadaljevanju seznami s podrobnejšimi informacijami o ponudbi.

Sama prodaja video oglasov je možna na dva načina in sicer na klik (CPC – cost per click) ali na prikaz CPM (cost per mile). Z vsakim oglaševalcem pred samim naročilom skupaj izberemo najbolj optimalno ponudbo in tako zagotovimo, da se bodo vaši oglasi predvajali v željenih okvirih. Za predvajanje oglasov se lahko odločite samo za določene spletne strani, ki so si sorodne bodisi po vsebini oziroma po sami pogostosti obiskanosti ali pa oglaševanje pustite na celotni založniški mreži podjetja ADpartner d.o.o.

VIDEO OGLAS – PREDNOSTI!

Video oglas se uporabi takrat, ko želimo ciljni publiki na najbolj atraktiven način sporočiti naše oglaševanje oziroma ponudbo. Z video oglasom uporabnika kontaktiramo poleg vidnega še s slišnim. Vaš video oglas tako pestro pritegne uporabnike svetovnega spleta in poskrbi, da se opravi klik na oglas in posledično naredi povezava na vašo željeno spletno stran, kjer oglašujete oziroma reklamirate želeno.

Video oglas je za razliko od ostalih oblik oglaševanja najbolj dinamičen oglas, ki v določenem posnetku lahko predstavi največ od želenega. Video oglas predstavlja odlično razmerje med ceno in dosegom klikov na določene prikaze. Video oglas je izmed ostalih oglasov na internetu najpogosteje klikani oglas.

Možnosti katere lahko uporabite pri kreiranju video oglasa so praktično neskončne. V kolikor nimate prave ideje, oziroma jo imate pa ne veste kako bi jo izpeljali, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo izbrati oziroma narediti najboljše oglase za Vaše oglaševanje.

KDAJ IZBRATI VIDEO OGLAS?

Kadar želimo v oglaševalski kampanji svoje produkte oziroma reklamirano stvar potencialnim kupcem prikazati na močan, direkten, glasen in dinamičen način je najboljša izbira video oglas. Z njim dosežemo, da uporabniki svetovnega spleta ob obisku določene spletne strani, ki je v mreži založništva ADpartner, že na začetku preusmerijo svojo pozornost na oglas in tako pogosteje opravijo klik na video oglas, ki jih preusmeri na spletno stran po Vašem izboru. Kadar želimo v krajšem časovnem obdobju narediti obsežno oglaševalsko akcijo je video oglas, zaradi svoje vpadljivosti, najboljša izbira. Uporabljamo ga za vse vrste novosti, akcij, razprodaj in drugih aktivnosti.

ZAKAJ OGLAŠEVATI VIDEO OGLAS NA ADPARTNER?

  • Razvejana mreža založniških spletnih strani
  • Različne dimenzije oglasov
  • Zaščita pred zlorabo klikov (click-fraud)
  • Ugodni paketi oglaševalskih akcij
  • Skupaj izberemo najugodnejšo ponudbo, prilagojeno vašim zahtevam

Pokličite nas

Za oglaševalce

Mojca Jan
mojca.jan@adpartner.si
+386 40 430 036

Pišite nam

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja. Prebral sem pogoje poslovanja in se z njimi strinjam.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.